Тази жена намери портмоне с 600 лева и го предаде на полицията - вътре откриха дрога

Тази жена намери портмоне с 600 лева и го предаде на полицията - вътре откриха дрога - E-Burgas.com

Това е третото портмоне, което намирам само за тази година. За пръв път обаче вътре има толкова голяма сума. Веднага го предадох на диспечерите.

Това заяви пред Труд чистачката на "Бургасбус" Пепа Петрова,която намери портмоне с 600 лева в него. Тя веднага изтичала и предала на диспечерите кесията, пише "Труд".

Тъй като сумата не била малка, те решили да сигнализират в полицията и се обадили на телефон 112. В портфейла обаче полицаите открили и пакетче с оранжево прахообразно вещество. Оказало се, че става въпрос за синтетичния наркотик "пико". Собственичката на портмонето е на 21 години, от Ямбол. Пред ченгетата казала, че пикото било за нея, за собствена употреба.

Пепа Петрова, която е намерила портмонето, е на 52 години. На 13 май, след броени дни тя има рожзен ден и ще навърши 53. Семейна е, с три деца и две внучета. Има две дъщери и син.

Първоначално работеше във фирмата като кондукторка, но после имаше здравословен проблем и затова я пренасочиха като чистачка, разказаха колегите и. Те я познават като изключително честна и съвестна служителка. В "Бургасбус" Пепа Петрова работи от 20 години. Преди това е работила за кратко време в пристанището.

"Хората са разсеяни. Като почиствам автобусите намирам доста забравени вещи- чадъри, ученически раници, карти за пътуване. Винаги ги предавам на диспечерите и после пътниците идват да си ги приберят", заключава Пепа Петрова. Тя споделя, че се разочаровала, като разбрала по- късно, че в портмонето има дрога.

От фирмата ще я наградят с малка парична сума. Иначе заплатата й е 350 лева.

"Всеки служител трябва да постъпва като нея. Тя е изключително съвестен работник", разказа прекият и шеф в "Бургасбус"- Драгомир Чайков. Случката с Пепа станала на Разпети Петък. Собственичката на портфейла дошла по- късно и почерпила с кутия бонбони. Вчера пък в един от автобусите при почистването бил открит мобилен телефон, разказаха диспечери.

Снимка: "Труд"

Коментари

Още от последните новини

Светът
Тази жена намери портмоне с 600 лева и го предаде на полицията - вътре откриха дрога - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Тази жена намери портмоне с 600 лева и го предаде на полицията - вътре откриха дрога - E-Burgas.com

Африка