Търсят пари за спешен ремонт на спортна зала "Нефтохимик"

Търсят пари за спешен ремонт на спортна зала

Община Бургас ще кандидатства с проектно предложение за финансиране по Проект "Красива България"

Община Бургас ще кандидатства проектно предложение за финансиране по Проект "Красива България" за спешен ремонт на спортна зала "Нефтохимик". Преди това Общински съвет - Бургас трябва да одобри докладната записка, внесена от кмета Димитър Николов, с което да даде разрешение за кандидатстване по проекта. Общият бюджет на проекта е в размер на 277 779, 00 лв.

От докладната записка става ясно, че към момента покривната хидроизолация на сградата е компрометирана с течове, което налага спешен ремонт. Налице е и пропадане на металната конструкция в един участък на покрива, който е временно укрепено, но се налага допълнително укрепване. Общото състояние е занемарено, оборудването е остаряло и амортизирано. Необходим е цялостен ремонт на спортната база.

Ремонтът предвижда демонтиране на съществуваща хидроизолация. Металната конструкция в участъка на пропадането трябва да бъде поправена, да бъде положена нова битумна хидроизолация в два пласта и да бъде монтирана на нова ламаринена обшивка на бордовете.

Община Бургас е готова да осигури съфинансиране по проекта в размер до 157 806, 00 лв. с ДДС (56, 81 %);

Коментари

Още от последните новини