Търсят най-добрата дестинация за културен туризъм

 Търсят най-добрата дестинация за културен туризъм - E-Burgas.com

Конкурс за най-добра дестинация за културен туризъм обяви Министерство на туризма, съобщиха от ведомството. Той е част от изпълнението на проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”.

Целта на проекта е да се привлече вниманието и да се промотират малко познати или нововъзникващи български туристически дестинации на тема „културен туризъм”. Предвижда се да бъдат избрани нови пет малко познати направления в страната. За тази цел ще се разработи пакет документи за кандидатстване, който ще съдържа изисквания и критерии към потенциалните кандидати за избор на най-добри малко познати ЕДЕН дестинации в страната за културен туризъм, наръчник за попълване на пакета с документи, формуляр за кандидатстване и други необходими документи за участие в конкурса.

Допълнителна информация за процедурата ще бъде публикувана в периода април -май 2017 г. на Интернет страницата на Министерство на туризма и на Интернет страницата на ЕДЕН мрежата в България. На петте избрани дестинации ще бъде извършено професионално фото заснемане и те ще бъдат промотирани в специално изготвени брошури.

В края на 2017 г. ще се проведе и официална церемония по награждаване на избраните дестинации. Те ще бъдат включени в националната ЕДЕН мрежа в България и ще станат част от европейската мрежа.

Общата стойност на проектното предложение е 46 890,00 евро (91 709,00 лв.), като средствата се осигуряват по равно между Европейската комисия и Министерството на туризма - по 23 445,00 евро (45 854,00 лв.). Продължителността на проекта е 10 месеца - до края на 2017 г.

Коментари

Още от последните новини