Търсите работа? ВМС набира матроси в Бургас

Търсите работа? ВМС набира матроси в Бургас - E-Burgas.com

Сред най-атрактивните специалности са радиотелеграфисти, радиомайстор, мерач на лека картечница, електротехници и палубни моряци

Военноморските сили търсят 75 матроси за попълване на състава на военните формирования. 50 от вакантните длъжности са за поделенията във Варна, а останалите за Бургас, съобщава БНТ. Желаещите да облекат военноморската униформа трябва да отговарят на изискванията от Закона за отбраната - да имат чисто съдебно минало, средно образование и добро медицинско и психологично състояние. Те ще положат и изпити по обща култура и физическа подготовка. 

Половината от матросите се набират за корабните поделения, които участват в операциите на НАТО и Европейския съюз, както и за военните формирования с най-висока готовност, които трябва да гарантират сигурността в Черно море. Сред най-атрактивните специалности са радиотелеграфисти, радиомайстор, мерач на лека картечница, електротехници и палубни моряци.

"Търсим също така хора, които са специализирани в използването на морското оръжие. Изключително атрактивно според мен са хората, които работят с електроника и които са оператори на системите за бойно управление на корабите, на фрегатите, на новите единици, с които предлага Военноморските сили." заяви контраадмирал Митко Петев, който е командир на Военноморските сили.

И във флота има тенденция за отлив от военната професия. Една от причините е ниското заплащане, като заплатата е едва 609 лв. Военноморските сили предлагат на бъдещите матроси възможност да подобрят своята квалификация чрез система от курсове. Тези, които покажат добри качества, могат да постъпят в колежа за старшини. Срокът за подаване на заявления от кандидатите изтича на 30 март.

 

Коментари

Още от последните новини