Търговци на „Богориди“ против уеднаквяването на тентите 

Търговци на „Богориди“ против уеднаквяването на тентите  - E-Burgas.com

Идеята за промяна на наредбата за откритите площи, която да задължи собствениците на търговски обекти и заведения да уеднаквят тентите си, започва да среща отпор, още преди да е приета. 

Предвижданите промени бяха анонсирани преди около седмица от зам.-кмета по строителството Чанка Коралска по повод ремонта на ул. „Алеко Богориди“, който предстои след края на летния сезон. От общината планират да задължат търговците да се съобразят с определени правила за външния вид на техните обекти, за да може те да изглеждат по-естетично и издържано. Идеята провокира много коментари из социалните мрежи, като все пак по-голямата част от бургазлии се съгласиха, че много заведения трябва да подлежат на някакъв контрол.

Не така мислят обаче собственицте на въпросните обекти, които ще бъдат най-засегнати от наредбата. Такъв сигнал до кмета Димитър Николов подава Таня Парчева, която има магазин на ул. „Богориди“. 

„Имам претенциите, че имаме един от най-хубавите магазини по тази улица, дори и в града. Всеки, който уважава професията си се стреми да предложи на клиентите си добър и стилен търговски обект, към чийто дизайн се оформя и тентата, спрямо визията и цветово решение. В меката на търговията Италия и градовете с пред апортета Милано, Болоня и др. не видях еднотипни тенти. Така се обесмисля колорита на всеки един магазин. Живеем в демократично време, в което всеки показва стила и линията която предлага.
Колкото и добър да бъде този художник, ние не желаем да го спонсорираме и като по време на соца и отдел "Търговия"да възложи на аранжорите си да уеднаквят града и най-атрактивната си улица. Моля ви да не ви подвеждат по соц идеи!“ пише Таня Парчева. 

Бургазлийката все пак заявява, че е съгласна с кича по сергиите и щендерите с евтини артикули, но не смята, че това е начинът за техния контрол. 


 

Коментари