„Танцувай с мен” в Бургаската опера

„Танцувай с мен” в Бургаската опера - E-Burgas.com

За първи път в Бургас ще бъде представен спектакълът „Танцувай с мен”, който е авторски проект на диригент Свилен Сименов. Това ще стане на 19-ти октомври (сряда) от 19:00ч. в залата на Държавна опера – Бургас. Публиката  познава  маестро Симеонов от завладяващия му спектакъл Le grand tango,  Испанската гала и единствения симфо-рок концерт, представян в морския град. Сега е време за ново предизвикателство.

Спектакълът „Танцувай с мен” включва известни творби на: Антонин  Дворжак, Бедржих Сметана, Йоханес Брамс, Пьотр  Чайковск и обединява  танц и музика в едно съвършено цяло. Солист на концерта ще е талантливата  цигуларка Ралица Симеонова, която  ще застане на една сцена заедно със своя баща. Хореографията е дело на изящната примабалерина Галина Калчева, а  концертмайстор е  Ваня Златева. В спекталъка разбира се участват оркестърът и балетът на Бургаската опера.

Два дни по-късно Операта ще бъде посетена от „Патиланци”. Детският мюзикъл ще се играе на 21-ви октомври два последователни пъти. Първото представление е от 10:00ч., а второто от 14:00ч.

Коментари

Още от последните новини