Таланти от Музикалното училище изнасят безплатен концерт в Бургас

Таланти от Музикалното училище изнасят безплатен концерт в Бургас - E-Burgas.com

Областна администрация Бургас и Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров" канят жителите и гостите на град Бургас на концерт под наслов „Музиката на Европа – говорим на един език".

Събитието ще се проведе на днес от 18:00 часа в сградата на Областна администрация при „вход свободен". Организаторите отчитат факта, че в забързаното ежедневие все по-рядко ни остава време за изкуство. По този повод изявени ученици от Музикалното училище в града, носители на редица престижни награди, ще разкрият пред бургазлии тайните от "музикалната съкровищница" на Европа. Всеки, който обича хубавата музика и желае да подкрепи с присъствието си младите таланти е добре дошъл.

Преди концерта, от  17:30 часа, във фоайето на администрацията ще бъде официално открита изложбата „Бургас в европейската картография", която ще покаже редки и непоказвани исторически карти, непознати в България до този момент. Благодарение на Председателя на Дружеството на художниците и съавтор в "История на Бургас" – Митко Иванов бургазлии ще могат да видят първата карта, на която е отбелязан Бургас, първата карта, на която градът е представен като лидер в Залива, както и първата карта на Европа, на която е нанесен Бургас, и всичко това от далечния XVIII век, за който период традиционно се е смятало, че Бургас още не съществува.

И двете събития са част от инициативата на Министерски съвет за популяризиране на европейското културно многообразие, в контекста на Комуникационата стратегия на Република България 2018.

Коментари

Още от последните новини