Така ще хващаме мигранти в Черно море (видео)

Военноморските сили на България и Регионална дирекция „Гранична полиция”- Бургас  проведоха днес съвместно учение в Бургаския залив за недопускане на нелегално проникване на мигранти в териториалното море. 

Тренировката се превърна в истинско зрелище, в което взеха участие фрегатата „Дръзки“ вертолет AS 565 MB Panther, два моторни катера и надуваеми лодки с твърдо дъно. Те разиграха сценарий, при който бреговите системи за видеонаблюдение на Гранична полиция откриват цел намираща се извън териториалното море на дистанция 14 морски мили от морския бряг. Забелязан е рибарски кораб, на борда на който има много нелегални мигранти. От борда на фрефатата „Дръзки“ се спуска моторна лодка, която трябва да отблъсне рибарския кораб, пред от него да слязат мигранти в надуваеми лодки. 

След това патрулиращия хеликоптер забелязва, че на 2 мили североизточно от фрегата „Дръзки” се намира надуваема лодка с четирима души в нея, които са изпаднали в бедствено положение. Те бяха качени на фрегатата „Дръзки”, където бяха щателно претърсени и им бе оказана медицинска помощ. 

Коментари

Още от последните новини