Тъжно! Цели 27 бездомници водят ежедневна борба за живот в Бургас

Тъжно! Цели 27 бездомници водят ежедневна борба за живот в Бургас - E-Burgas.com

Сред тях има и непълнолетно момче

Общо 27 са бездомните лица в Бургас, които ежедневно скитат в рамките на града и се опитват да намерят подслон, където да прекарат поредната нощ. Това стана ясно след проведената специализирана полицейска акция, съвместно с общински служители, съобщиха от МВР.

От всички установени бездомници девет от лицата се подвизават в центъра на града, още толкова са от извън крайморския град, четирима са от Ямболския регион, двама от община Средец и по един от Маринка, несебърска и карнобатска община. Това показват данните на обслужваната от Първо РПУ-Бургас територия.

На територията на Второ РПУ са установени двама бездомници от „Меден рудник“ и един от м.с. Черно море. В района на Четвърто РПУ пребивават клошари от Ямбол, Варна и Бургас, като единият е дори непълнолетен.

На територията на Пето РПУ са установени трима скитащи - по един от Добрич, Сунгурларе и Бургас.

С лицата са проведени превантивни профилактични полицейски действия, като е установена самоличността им и са настанени в центъра за временно настаняване на бездомни хора, разположен в кв. Акациите на ул. „Китка  5“, зявиха още от полицията.

Коментари

Още от последните новини