Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет

Илиян предизвикал кървавата свада в Мъглен, стрелял с електрошоков пистолет  - E-Burgas.com

Кървавата разправия в айтоското село Мъглен е предизвикана от потърпевшия Илиян, твърдят очевидци. Разследването до този момент сочи, че мъжът е отишъл да се саморазправя. Той заедно с мочитето от видеото , което бе разпространено същия ден, отиват в селото, за да търсят служител в кравефермата.  При срещата тримата са поискали 3000 лв., които според тях той им е дължал, за това че напуснал работа. Фермерът обаче отрекал да им дължи пари,  точно обратното - той самият имал да получава заплата.

Тогава Илиян се ядосал и прострелял бившия си служител с електрошоков пистолет. В резултат на силния електрически заряд последният изпаднал в безсъзнателно състояние.

По данни на прокуратурата това се потвърждава както от показанията на свидетелите-очевидци, така и от приобщената по делото съдебно-медицинска справка.  

Виждайки това, приятелите на фермера  с дървени тояги и с брадва погват Илиян и приятелите му.  Целият инцидент е бил заснет от  камера, разположена в кравефермата като предстои да бъде направена експертиза на записа от нея. Все още не са изготвени назначените съдебно-медицински експертизи.

Предстоят и множество други действия по разследването. След провеждане на обективно и пълно такова и анализ на събраните по делото доказателства, наблюдаващият прокурор ще прецени дали е налице престъпление от общ или частен характер. Към настоящия момент по делото категорично липсват каквито и да било доказателства, които да сочат, че престъпленията са били извършени на етническа или религиозна основа.

От Районна прокуратура – Айтос призовават медии и граждани да се въздържат от коментари, които биха могли да  предизвикат подбуждане към дискриминация, насилие или  омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.  

 

 

 

Коментари

Още от последните новини