Световен туроператор отчете ръст на туристите ни по морето

Световен туроператор отчете ръст на туристите ни по морето - E-Burgas.com

Един от големите туристически оператори "ТУИ" отчита ръст на туристите у нас от повечето големи пазари през лято’2016. Разчетите на германския оператор показват, че през този летен сезон ще доведат над 220 000 чужди туристи по морските ни курорти.

Това е станало ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и изпълнителния директор на компанията за нашата страна Пламен Кацаров, съобщи Министерството на туризма.

"Данните от всички подотрасли показват ръст през тази година, като се надяваме да бъде удължен и летният сезон", казва Ангелкова.

"ТУИ- България" отчита ръст през този летен сезон у нас от повечето големи пазари - Германия (20%), Полша (100%), Великобритания (28%), Холандия (13%), Белгия (53%), Русия (15%).

"За лято’2017 очакваме туристи от Франция, както и разширяване на програмата на Нордик и Холандия в регион Варна", казва Пламен Кацаров.

С много добри темпове се движи и договарянето за предстоящия зимен сезон, допълва Кацаров. Според него има всички шансове лято‘2017 да бъде дори по-добър от рекордните резултати, които се отчитат през 2016 г., но трябва да се продължи с работата за по-добро качество във всички аспекти на туристическия продукт./mediapool.bg

Коментари

Още от последните новини