Сунгурларско село привлича руснаци в България

Сунгурларско село привлича руснаци в България  - E-Burgas.com
Спретнатите къщи с красиви градини много се харесвали на чужденците

Голям интерес проявяват руски граждани към закупуване на имоти в сунгурларското село Подвис. Там вече има над 60 къщи, заселени с руснаци. Това съобщи в интервю за e-Burgas.com кмeтът на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев. Статистиката сочи, че около 500 души са избрали да живеят именно в този живописен край. Има още около 40 имота, изкупени от граждани на Руската федерация. 

Села в Сунгурларско са станали дом и на доста англичани. Поданици на Обединеното кралство има в Бероново, Велислав и Терзийско. 

"Има доста чужденци, които са закупили тук имоти и това подобрява микроклимата и начина на живот в селата. Общо взето за хората нашата община е харесвана-хубава е, чиста е. И те са доволни от начина си на живот тук", коментира инж. Панделиев.

"Опитваме са да развиваме туризъм. При нас има много интересни за туристите обекти. Един от тях дори попадна в стоте обекта, които ЮНЕСКО номинира. Това е „Чифликовата нива”- скалните образувания край село Пчелин. Има и много възможности за винен и ловен туризъм", каза още градоначалника.

Коментари

Още от последните новини