Студенти с настояване онлайн обучението да не замества изцяло присъственото

Студенти с настояване онлайн обучението да не замества изцяло присъственото - E-Burgas.com

Да се възстановят присъствените занятия във висшите училища – за това настояха пред "Хоризонт" студенти, които са разтревожени за качеството на практическата им подготовка, която в момента се осъществява онлайн.

Със заповед на здравния министър от 11 ноември дистанционното обучение във висшите училища бе удължено до края на месеца, с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват в електронна среда.

Адриана Петкова, студент трети курс  "Българска народна хореография" в Югозападния университет обаче заяви пред "Хоризонт", че максимум 10 на сто от нейните учебни практики са възможни онлайн:

„Ние просто не се чувстваме достойни кандидати за дадена позиция след време, когато завършим, защото не можем да усвоим целия материал".

Затворени са университетските библиотеки, в които има литература, която не може да се набави от другаде, в онлайн-обучението се губи индивидуалният контакт между преподавателите и студентите, има проблеми с онлайн платформите за обучение, плащаме наем за общежития, които не ползваме, посочи още студентката.

Младежите, обединени във фейсбук групата " Потърпевши студенти от онлайн обучението", в която членуват 3500 възпитаници на 37 висши училища у нас, подготвят писмо до просветното министерство, в което ще се настоява студентите да се върнат във висшите учебни заведения поне за провеждане на техните практически обучения.

Коментари

Още от последните новини