Студенти от Санкт Петербург ще учат в Бургас по програма Еразъм+

Студенти от Санкт Петербург ще учат в Бургас по програма Еразъм+ - E-Burgas.com

 

Двама нови студенти от Санкт Петербург ще се обучават през следващите месеци по програма Еразъм+ в Бургаски свободен университет.

Олег Гурсев и Карина Шербекова ще започнат обучението си утре. Днес те бяха запознати с кратка презентация с град Бургас, БСУ и това, което могат да очакват от престояи си тук. На срещата присъстваха азиатските студенти Нериса Уанкарт от Тайланд, Бина Уатхъф от Малдивите и Енданг Гани от Индонезия, които са в Бургас от миналата есен. Те разказаха впечатленията си от Бургас през месеците, които са прекарали тук. Азиатските студенти ще трябва да помогнат на руските си колеги с интеграцията през първите дни на новото място.

Олег ще учи в финанси в БСУ, докато Карина е записала социални дейности. Тя сподели, че много обича децата и в бъдеще иска да помага на такива, които са лишени от родителски грижи или имат труден живот.

Заедно с тях на посещение в Бургас са и двама руски лектори доц. д-р Татяна Тулупева и доц. д-р Анна Соснавская. Днес и утре те ще изнесат лекции на английски език съответно на тема „Въведение в психологията на управлението“ и „„Публичните и медийните комуникации: съвременни тенденции и направления“ Гост-лекторите са преподаватели в Северозападния институт по мениджмънт на Санкт Петербург, Русия, който е партньор на ЦХН и ЦИУН по програма „Еразъм+“. Те са на посещение в БСУ за периода 21-25 март 2016 година.

Лекциите на двамата руски студенти пък ще започнат утре. Те ще са ангажирани с тях в дните между понеделник и четвъртък. Техен координатор е проф. Милен Балтов.

 

Коментари

Още от последните новини