Студът се завръща в средата на седмицата

Студът се завръща в средата на седмицата - E-Burgas.com

Рязкото повишаване на температурите в последните дни накара първите предвестници на приближаващата пролет-кокичетата да разцъфнат в паркове и градини в Бургас. В средата на седмицата обаче живакът отново ще падне под нулата на много места в страната. Привечер в масивите на Югозападна България ще има превалявания от дъжд, а над 2000 метра и от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра – около 2°, показва прогнозата на НИМХ. 

Във вторник ще има валежи от дъжд, на места и от мокър сняг. Дневните температури ще достигат до около 13 градуса. В сряда ще започне понижение на температурите. Сутрешните ще бъдат между минус 6 и 0 градуса, а максималните ще бъдат между 1 и 10 градуса над нулата, като най-студено ще бъде в Североизточна България, където ще превалява сняг, а най-топло ще бъде в Югозападна България и по Черноморието.

След завръщането на студа, в четвъртък застудяването ще продължи, като над цялата страна ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните между минус 1 и 6 градуса.

В петък ще има разкъсана облачност. Сутринта ще бъде студено, като на места температурите ще паднат до минус 12 градуса. Най-студено ще бъде в Североизточна България. Дневните температури ще бъдат между минус 4 и 3 градуса над нулата, за София около 0 градуса.

В събота и неделя също ще бъде студено, като и дневните температури ще бъдат отрицателни. Валежи обаче не се очакват.

Коментари

Още от последните новини