Строят спортни зали в двора на Електрото и Търговската гимнзия

Строят спортни зали в двора на Електрото и Търговската гимнзия  - E-Burgas.com

ПГЕЕ "Константин Фотинов" и Търговската гимназия в Бургас съвсем скоро ще се сдобият с нови модерни физкултурни салони за близо 2,5 млн. лв..Община Бургас вече е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Парите са осигурени Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

И двете спортни зали ще представляват изцяло нови сгради, които ще бъдат построени в дворовете на училищата. Сумата е разпределена почти по-равно, като съвсем малко по-скъп се очаква да бъде физкултурния салон в Търговската гимназия. 

Тя ще се намира в източната част на дворното пространство, между съществуващата сграда и калканния зид на съществуваща двуетажна сграда. Новата спортна зала ще бъде свързана с училщето посредством топла връзка. В нея ще има съблекални за момичета и момчета с душове и санитарни възли, работилница, тренировъчна зала, бюфет, кабинет за учителите по физкултура със санитарен възел и съблекалня, складове за спортен инвентар и оборудване за общите мероприятия. 

Физкултурният салон на Електрото ще бъде на 4 етажа (един от тях ще бъде подземен) и също ще има топла връзка с училището, както и такава откъм двора. На подземният етаж ще бъдат разположени съблекални, тоалетни и душове. Самият физкултурен салон ще бъде на първия етаж, като се предвижда той да може да изпълнява функцията и на актова зала. До него ще има по-малка фитнес зала с големи витрини към вътрешния двор.

Втори етаж ще съдържа четири специализирани кабинета със собствени хранилища, тоалетни с умивални за учениците и склад.Третият етаж ще има открита тераса на плоския покрив и излаз на стълбищната клетка. 

Офертите на участниците в обществената поръчка ще бъдат отворени на 11 октомври, след което ще се пристъпи към избор на изпълнител и същинската работа ще може да започне 

 

Коментари

Още от последните новини