Строги мерки: Във Франция пътуват на не повече от 10 км от дома

Строги мерки: Във Франция пътуват на не повече от 10 км от дома - E-Burgas.com

На територията на цяла Франция се въвежда ограничение на правото на придвижване на гражданите на повече от 10 км от местоживеенето им, което се доказва с удостоверение за адресна регистрация, припомня Министерството на външните работи.

Мярката влиза в сила от 3 април 2021 г. и ще се прилага до 1 май. За придвижване на разстояние повече от 10 км от дома е необходима атестация за придвижване по изключение, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Пътуванията между областите  в цялата страна се забраняват след 5 април, освен по неотложни императивни лични и професионални причини, които се удостоверяват с атестация, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция.

МВнР припомня, че Франция предостави статут на изключение от действащите на територията на страната общонационални и регионални ограничителни мерки за българските граждани, решили да упражнят конституционното си право на глас в изборите за Народно събрание, които ще се проведат във Франция на 4 април 2021 г.

Българските граждани трябва да попълнят Атестация за придвижване по изключение между 6:00 и 19:00 ч. (Attestation de déplacement dérogatoire dans les départements soumis à des "mesures renforcées" entre 6h et 19h), както и да разпечатат и да носят със себе си копие на френската вербална нота № 2021-0144818/PRO/PIDC, документ за самоличност или удостоверение за адресна регистрация. Необходимите документи са публикувани на страницата на посолството ни в Париж - https://www.mfa.bg/embassies/france/news/28999.

Засилените Covid ограничения, които досега бяха в сила в 19 департамента във Франция, влизат в сила на цялата територия на страната. Те включват още стриктен контрол и дори забрана на събиранията на големи групи от граждани, началото на вечерния час е в 19:00 ч. и продължава до 6:00 часа.

Ще бъдат отворени единствено търговските обекти, които продават продукти и предлагат услуги от първа необходимост, както и книжарниците, музикалните магазини, магазини тип „Направи си сам“, цветарските магазини, фризьорските салони и др. Барове, кафенета, ресторанти, както и културните институции - музеи, кина, театри, изложбени зали, остават затворени.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90 или дежурен телефон в извънработно време:+33 6 23 18 09 93.

 

Коментари

Още от последните новини