Стойко Танков: Информацията за морските мини е на руските служби, не сме сигурни, че изобщо съществуват

Стойко Танков: Информацията за морските мини е на руските служби, не сме сигурни, че изобщо съществуват - E-Burgas.com

"Взети са всички необходими мерки и бургазлии трябва да бъдат спокойни" заяви областният управител

"Няма информация за броя на морските мини в Черно море, а още повече от Гранична полиция изразяват съмнение, че такива обекти изобщо съществуват. Това е информация, която идва по линия на руските служби от град Сочи." 

Това заяви областният управител Стойко Танков след извънредна среща на Морска администрация, ИАРА и Гранична полиция с цел създаване на организация и  координиране на превантивни дейности. Срещата бе провокирана именно от информацията за морски мини, които евентуално могат да достигнат до българското крайбрежие, след като са били отнесени от буря в Одеса.

"Взети са всички необходими мерки, информирани са риболовните кораби за евентуална опасност от появата на мини. За щастие в момента времето е такова, че работи за нас. Гражданите няма от какво да се притесняват" заяви Стойко Танков.

По думите му в Бургаска област има натрупан опит с отклоняването на военни боеприпаси от Втората световна война, така че ще бъде използван същия механизъм при забелязване на подобни обекти. Той още веднъж призова гражданите да бъдат бдителни и да сигнализират, ако забележат нещо подозрително в морето. 

Коментари

Още от последните новини