Стоян Василев няма да премахне "подпорната стена" на Алепу и ще съди България

Стоян Василев няма да премахне

Инвеститорът на проекта "Алепу вилидж" Стоян Василев заяви в "Денят започва", че ще съди България след решението на Върховния административен съд. Вчера висшата съдебна инстанция потвърди решението на магистратите в Бургас за нищожността на разрешителното за строеж на "Алепу вилидж".

Това значи, че издаденото от главния архитект на община Созопол разрешение за етапно строителство на курортен комплекс и укрепване на свлачище не дава право на "Алепу Вилидж АД" да строи.

Според Стоян Василев решението на съда поставя под риск легитимността на много други действащи разрешителни за строеж в страната.

Василев изтъкна, че дори да бъде задължен, няма да събори обекта. Според него, ако строежът бъде премахнат има опасност от екокатастрофа, защото свлачище би застрашило близката пречиствателна станция.

Изграждането на "Алепу вилидж" провокира серия протести на граждани и природозащитници. Първоначално ваканционният комплекс имаше статут на подпорна стена за укрепване на свлачище, която вече е изградена. В последствие се оказа, че инвеститорът разполага с разрешително да построи ваканционен комплекс върху укрепителното съоръжение.

Коментари

Още от последните новини