Стоичков прави ловно стопанство в Малко Търново

Стоичков прави ловно стопанство в Малко Търново - E-Burgas.com
Над 5 милиона лева е решил да инвестира Христо Стоичков в един от най-изостаналите райони на страната – Странджа планина. След като успя да развие сериозен ловен бизнес в Стара планина, бившият № 1 на футболна Европа има намерение да вземе голяма площ и в Странджа.
Години наред той развива успешен бизнес и трупа сериозен опит в ловния туризъм. Заедно с депутата от ГЕРБ Емил Димитров експлоатира хиляди декари ловни полета и двамата вече са инвестирали над 3 милиона лева. Парите са дадени за цялостното подобряване на гората в района край Етрополе и за създаване на условия за ловен туризъм, разкриха източници на ШОУ, близки и до двамата.
Сега вече Камата е насочил погледа си на югоизток. В една от най-девствените територии на родината футболистът иска да вземе на концесия близо 30 хиляди декара. Теренът, който Стоичков си е „заплюл” за ловно поле, се намира на запад от малкотърновското село Визица, скътано в дебрите на Странджа. Ицо смята да развива ловен, селски и екотуризъм. За да привлече вниманието на заможните българи и чужденци, бившият ас на Барселона е решил да инвестира в подобрения, горски хижи, малки вили и инфраструктура над 5 милиона лева. Стоичков бил осенен от идеята да направи и
специални “зелени” ресторанти
в които храната да се приготвя само от екологично чисти и качествени продукти, добивани в планината. За целта Ицо щял да използва местни хора, които да го снабдяват със странджански специалитети и суровини.
Районът, в който Камата възнамерява да прави новото частно ловно стопанство, се намира в непосредствена близост до големите морски летовища по Южното Черноморие – само на 1 час път е от курорта Слънчев бряг и на 40 минути от Созопол.
Спортистът е решил да се възползва от близостта на морето и се надява да привлече като клиенти голяма част от многобройните туристи от чужбина, които през лятото окупирват южните плажове. Запознати коментират, че част от инвестицията ще бъде осигурена от испански бизнесмени. В ловния участък на Ицо ще бъдат развъждани благородни елени, сърни, диви свине, зайци, както и различни видове птици за отстрел.
Хората в района коментират, че новият бизнес проект
на Камата ще го изправи срещу  друга популярна спортна фигура. Ловното стопанство на Стоичков ще е в съседство и конкурентно на това на Антон Коджабашев. Бившият трикратен  световен шампион по вдигане на тежести притежава хотел и ловно поле с площ от 16 хиляди декара край едно от големите странджански села - Граматиково, което е в съседство на Виница. Коджабашев има намерение скоро да направи там и голяма конна база. Щангистът стопанисва частния си ловен участък край Граматиково от няколко години. В него той развъжда различни видове дивеч и ги предлага за лов на платежоспособни мераклии, каквито са и намеренията на Стоичков. Преди две-три години Антон Коджабашев затвори и хотела си в село Граматиково. Обектът се радваше на добра посещаемост, докато в България не дойде икономическата криза. Тя се отрази пагубно на клиентелата на хотела и щангистът се принуди да му хлопне кепенците в очакване на по-добри времена. От тогава базата се отваря само по време на големите празници или при специални заявки.
Коментари

Още от последните новини