Стефан Янев: Заварихме хаос и системен безпорядък

Стефан Янев: Заварихме хаос и системен безпорядък  - E-Burgas.com

Служебното правителство представи отчет за дейността си през първия месец от встъпването си в длъжност. "По нормалната демократична практика се дава един толеранс от около 100 дни. Но този комфорт служебното правителство го няма, защото животът му е около 100 дни”, заяви служебният премиер Стефан Янев.

"Това, което заварих беше хаос, за съжаление, колкото повече работим, и се заравяме в проблемите на секторите, намираме нещо повече от хаос - системен безпорядък и липса на правила". С тези думи Янев започна отчета си.

"Силата на гражданите е, че те определят дневния ред", посочи Янев.

"Надявам се, че полагаме основите на нов стил управление, при което гражданите нямат усещане за безнаказаност", заяви Янев. Той изрази надежда, че партиите, които ще бъдат избрани на предстоящите избори, ще продължат в същия дух, и призова всички граждани да гласуват.

Правителството демонстрира кураж да представи пред журналистите реалистичната картина. Има корупция маскирана в благозвучна форма, посочи Янев. Принципите ни са прозрачност и отчетност, няма да толерираме друг подход, както и недосегаемостта на никой, каза той.

„Застанали сме пред вас с вицепремиерите и някои от министрите от служебния кабинет и ще се опитаме да брифираме по отделни ресори по това, което е намерено и констатирано, както и с какви мерки и политики предлагаме да се излезе от ситуацията и да върнем някакво усещане за нормалност. Един от министрите, които присъстват тук, стана известен с метафора на това, което заварихме, затревените и източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори“, допълни служебният премиер.

Служебното правителство ще предложи и политики, с които да се излезе от негативните ситуации, които са били констатирани до момента, добави Янев.

В брифинга в Министерския съвет, участват министър-председателят Стефан Янев, заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на икономиката Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.
 

Коментари

Още от последните новини