Стартират уроци по испански танци за любителите в Бургас

Стартират уроци по испански танци за любителите в Бургас - E-Burgas.com

От 10 март в залите на Културен дом НХК от 19.30 часа ще стартират курсове по испански танци. Преподавател ще бъде Ирина Дубровина – преподавателка и изпълнителка на Фламенко, Румба Фламенка и различни испански танци, ще ви запознае с позициите на ръцете, корпорална и сапатеадо техника на този страстен танц. Това е един клас имащ за цел да развие техническите умения на танцьорите, като постави телата им според съвременните изисквания за Фламенко и Испански танци.

Корпоралната техника обяснява как се движи тялото във Фламенко танца, като използва основите на класическия танц. Работи върху позициите на тялото, фламенко ръце, пируетна техника.

Сапатеадо техниката е работата на стъпалата или „как се тропа“. Развива стъпалото и правилната постановка на тялото на танцьора давайки възможност да се тропа в различните ритми и темпа на Фламенко. Сапатеадо техниката включва и ритмика – различните фламенко ритми, как се пляска и как се създава ритъм развивайки музикалността на танцьорите.

Класовете са за лица над 13 години. и се организират от Българо-испанският културен център в Бургас „Estreya“.

За по-малките желаещи да усвоят испанските ритми - от 5 до 12 години, ще се проведат класове в Младежки културен център на 12 март от 17.00 часа.

Редовна цена: 10 лв; за 10 класа - 95 лева: за 20 класа- 190 лева

За класовете по испански танци, можете да се запишете на: [email protected] или на тел.: 0878988221

Коментари

Още от последните новини