Стартира втората Лятна IT Академия в Бургас

Стартира втората Лятна IT  Академия в Бургас - E-Burgas.com

Записването за втората Лятна IT  Академия, организирана от Община Бургас, стартира на 5 юни 2017 г. и ще приключи на 16 юни 2017 г. Таргет групата е млади хора - от деца със завършен 5-ти клас до студенти с интереси в областта на информационните и комуникационните технологии. 

Обучението е безплатно. Записването ще се осъществява всеки работен ден от от 9:00 до 12:00  и от 14:00 до 17:00 часа в Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас, ул. "Райна Княгиня" 11. Ще бъдат сформирани следните групи:

Начинаещи

* 5- 7 клас- Основи на програмирането (C++)

* 5- 7 клас- Уеб и графичен дизайн

Напреднали

* 6 -8 клас-  Програмиране C++

* 6- 8 клас- Уеб дизайн

* 9- 11 клас- Уеб програмиране

За всички записани ученици ще се проведе входен тест на 24 юни 2017 г. / събота/ от 10:00 часа в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас, органичен корпус.

За допускане до теста, те трябва да носят бележник или ученическа лична карта и входящ номер от подадено заявление /при записването/. Резултатите от теста и списъците на участниците по групи ще бъдат обявени в сайта на ЦПЛР-Бургас и Община Бургас до 29 юни 2017 г.

Студентите ще имат възможност да се запишат в следните курсове:

* Курсът в Университет "Проф.  д-р Асен Златаров" е на тема Java програмиране и създаване на приложения за Android.

* Курсът в Бургаски Свободен Университет е на тема Разработване на Уеб и мобилни приложения.

Те ще се провеждат в базите на Профилирана природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков"- за всички ученици, а за студентите - в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и БСУ.

Заниманията в Лятна IT Академия ще стартират на 3 юли 2017 г. Графикът ще бъде пъбликуван допълнително.

В последните няколко години Община Бургас целенасочено и планирано инвестира в обучението и развитието на млади и висококвалифицирани IT специалисти, тъй като основното условие за сериозни инвестиции в този бързоразвиващ се и динамичен сектор е наличието на достатъчно професионално подготвени кадри. В отговор на очакванията на бизнеса и засиления интерес от компании в IT сектора и аутсорсинг индустрията към Бургас, Общината реализира редица проекти в това направление - безплатна Лятна IT Академия, стипендии за студенти, обучаващи в IT специалниости в двата местни университета, начално компютърно обучение в детските градини, IT Академия на немски, ежегодни технологични състезания за разработване на софтуерни проекти, свързани с технологиите - Хакатон, различни конференции и полезни обучения.

 

Коментари

Още от последните новини