Станишев и Бареков ще работят рамо до рамо

Станишев и Бареков ще работят рамо до рамо - E-Burgas.com

stanishev-i-barekov

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев ще бъде член на Комисията по енергетика в Европейския парламент. В тази комисия ще работят още двама български евродепутати - Николай Бареков от групата на консерваторите и Владимир Уручев от ЕНП. Последното решение на предишния състав на Европарламента, свързано с енергетиката, беше резолюция, която съдържаше призив за прекратяване на проекта "Южен поток".

Според обявените днес официални данни за разпределението на местата в комисиите, България ще има трима представители и в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи: Илияна Йотова от групата на социалистите, Мария Габриел от ЕНП и Филиз Хюсменова от Алианса на либералите. Андрей Ковачев от ЕНП и Илхан Кючук от групата на либералите ще работят във външната комисия на Европейския парламент.

Бившият председател на Народното събрание Георги Пирински ще е член на Комисията по бюджетен контрол, а бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев - на Комисията по регионална политика. За неин председател в понеделник се очаква да бъде утвърдена Искра Михайлова, която допреди дни беше министър на околната среда.

Светослав Малинов , Момчил Неков и Ангел Джамбазки ще работят в Комисия по култура и образование, а Емил Радев - в Комисия по правни въпроси.

Money.bg

Коментари

Още от последните новини