Стадо диви прасета предизвикаха катастрофа на магистралата край Карнобат (Снимки)

Стадо диви прасета предизвикаха катастрофа на магистралата край Карнобат (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки: Фейсбук

Стадо диви прасета са предизвикали катастрофа на АМ "Тракия" в района на Карнобат. Инцидентът е станал в нощта на 3-и октомври. Инцидентът става на 323 километър на магистрала „Тракия”, малко преди отбивката за Карнобат.  За случката разказа в социалните мрежи Николай Димитров от Бургас, чиято "Шкода" е с огънати ламарини при удара с дивите животни.

"Стана на магистралата преди Карнобат, посока Бургас. Ламарините не ги коментирам, но има голям стрес при такъв инцидент", пише Димитров на страницата "Шофьори Бургас" във фейсбук.

За щастие, шофьорът не е карал с много високо скорост и успял да овладее возилото. С него пътували още две млади момичета, които не били ранени, но били сериозно стресирани от случилото се. Щетите по автомобила обаче са големи.

"Видях кола на аварийни светлини, и докато мина до колата, ударих едно животно. Отбих, за да видя дали имам някакви щети. Имаше стадо прасета под магистралата, те бяха около 20 прасета. Пострадалата кола беше на аварийни, а пътниците бяха излезли от превозното средство”, разказа пред NOVA Николай Димитров, който е непосредствен свидетел след опасната ситуация.

Кадрите предизвикаха множество коментари в социалната мрежа. Хората недоумяват с какви препятствия се сблъскват шофьорите на ключов пътен участък в европейска държава.

Оказва се, че в този участък оградната мрежа, която предпазва излизането на диви животни на магистралата, е скъсана.

„Ние наричаме тази ограда „заешка ограда” и тя е с променлива геометрия. В долната си част тя е гъста, а нагоре е по-рядка. През нея може да премине прасе, крава или елен”, коментира Михаил Рашков, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура”.

Галерия
Коментари

Още от последните новини