Спортното училище откри годината с обновено общежитие и повече ученици

Спортното училище откри годината с обновено общежитие и повече ученици - E-Burgas.com

По стара традиция за пореден 50-ти път Спортно училище "Юрий Гагарин" откри днес на 1 септември новата учебна година 2022/2023.

Официални гости на семплото тържество бяха областният управител проф. д-р Мария Нейкова, Диана Саватева - зам.-кмет "Култура, туризъм и спорт", Атанас Атанасов - регионален експерт на Министерството на младежта и спорта, почетният гражданин на Бургас Янчо Павлов -европейски шампион и световен вицешампион по борба, който в момента е член на учителското настоятелство.

През новата учебна година броят на учениците е увеличен на 340 по 9 вида спорт, в сравнение с 292-ма през миналата, което бележи осезаем ръст под ръководството на младият и амбициозен директор Янчо Стойчев, който точно преди 12 месеца пое щафетата в СУ "Юрий Гагарин".

Възпитаниците на школото ще разполагат и с нова екстра - обновено и модернизирано общежитие.

Тържеството днес включваше: рецитал "Здравей училище!", по стихове на Петя Дубарова, Елисавета Багряна, Леда Милева, Елин Пелин и други, върху музиката на Ричард Клайдерман. Рециталът беше подготвен от Веселина Градева, учител по български език и литература. В ролята на рецитатори влязоха Веселина Маринова от 9 а клас и Красимира Чобанова от 8.А клас. Поздрав за всички поднесоха Симон Мурадова - петокласничка в СУ "Юрий Гагарин", и деветокласникът в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", Стоян Забунов - клас по класическа китара на Пламен Маринчев.

Всички от СУ "Юрий Гагарин" - ученици, преподаватели, треньори и ръководство се обединиха около амбициозната задача новата учебна 2022/2023 година да бъде още по-успешна, както по отношение на учебния процес, така и в спортно-технически план. Което означава повече титли и медали от световни, европейски първенства и от държавните шампионати по 9-те вида спорт.

Коментари

Още от последните новини