Спешно се търси кръстник на 211!

Спешно се търси кръстник на 211! - E-Burgas.com

След влизането на новата транспортна схема, автобус с номер 211 остава в историята. Култовият рейс, който е директната връзка на комплексите и центъра с „Меден рудник”, вече няма да го има. На негово място влизат друга два автобуса.

Интересното е, че все още няма решение как да бъдат номерирани, или как да се казват автобусите. „Трябва да призная, че общинска администрация не успя да роди интересно име на автобусите. Направихме няколко опита, включително с гражданско участие. Не успяхме да генерираме интересни идеи.”-каза за е-Бургас заместник-кметът Руска Бояджиева.

Тя призовава гражданите, инициативните групи, културните дейци и такива, които разбират от маркетинг да предложат нещо иновативно, което да замести 211.

До сега са предложени „Зелена вълна”, „Експресна линия”, А1 и А2. Дори някои граждани са дали идея за Б1 и Б2, дали провокирани от анимационния филм „Банани с пижами” или просто като съкращения на бърза линия 1 и 2. Но до ден днешен няма окончателно наименование на автобусите от бързата линия.

Търси се кръстник, ще се приемат всякакви идеи. На първо време ще се работи с временна номерация, докато се стигне до най-точното решение.

Новите автобуси от бързата линия ще свързват „Меден рудник” с комплексите „Изгрев” и „Славейков”. Те ще бъдат оборудвани с камери,а билетите ще са електронни.

 

Коментари

Още от последните новини