Спешната помощ в Сънито – 100 лв

Спешната помощ в Сънито – 100 лв - E-Burgas.com
Средно по 100 лв. плащат чуждестранните туристи, които имат нужда от спешна медицинска помощ в Несебър. Едва една трета от медицинските центрове в община Несебър, която включва и най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг, имат договори със Здравната каса. Дори и в тях обаче туристите рядко могат да се възползват от здравноосигурителните си права, съобщава Нова телевизия.
В повечето случаи цялото обслужване на чужденците се покрива от медицински застраховки, включени в туристическите им пакети. Понякога те покриват до 60 евро за първичен преглед. Като цяло чуждите туристи са доволни. Те идват най-често след пиянство, побои и инциденти. Идват и деца с различни контузии. Чужденците си плащат съвестно.
Българските туристи, обаче, трябва да плащат минимум по 25 лв. за медицинска помощ. Това, че пациентът е задравно осигурен и дори да си носи книжка, не променя нещата. Обяснението е, че пострадалите българи не могат да минат само с потребителската такса, тъй като трябва да минат през личния си лекар, който да ги изпрати с направление към специалист. Почиващите по морето не могат да отидат при джипито си, когато са на море.
Коментари

Още от последните новини