Спасителите на плажа: Станахме детегледачки

Спасителите на плажа: Станахме детегледачки  - E-Burgas.com

Родителите масово оставят децата си без надзор на плажа, сигнализират спасители. Застрашен ли е животът на малчуганите на морския бряг и чия е отговорността при ицидент проверяваме днес в рубриката ни „Плажен патрул“, съобщава радио Бургас. 

Единадесетгодишно дете се удави на варненския плаж този месец. Трябва ли същото да се случи в Бургас, за да започнат да следят децата си, казва старши спасителят на северния плаж Веселин Илиев, гневен от безхаберието на родителите, които не си дават сметка за опасностите:

Това е болната ни тема. Тук бургаският плаж е подобен на варненския – градски плаж. Повечето тук са семейства с деца и ние сме сеп ревърнали в детегледачи. На всеки сто метра има сигурно по четиридесет деца. И спасителите постоянно им викат „излезте нап литкото“, те пак се шмугват навътре и родителите явно привикват на това, че ние тук си гледаме работата, вече се успокояват и ако някой път не догледаме и ще изтървем някой…Това ни е болката, че родителите изцяло се осланят на спасителите, вместо да си гледат децата да са с тях. До десетгодишна възраст родителят трябва да бъде с детето във водата, а не да стои на пясъка и да каже „аз го гледам“ каза Веселин Илиев пред радиото.

Коментари