Спа процедури под небето и без пари в Бургас

Спа процедури под небето и  без пари в Бургас - E-Burgas.com

218fa49f9e697d07bb738a9dd0b13332

Едва ли има човек, който да не знае, че в Бургас под  небето и за без пари може да си направи разкрасяваща, подмладяваща, оздравителна процедура без да плати и един лев. Става дума за солта и лугата, които от година на година добиват все по-голямо популярност.

Над 1 000 души на ден минават от там, за да се потопят в червената луга, да повървят по бялата сол и да се намажат с черна кал. Мълвата за лечебното им действие се предава от уста на уста вече няколко десетилетия, за да се превърне мястото в последните години в най-големия неорганизиран санаториум на открито у нас. Местни, хора от цяла България, че даже и от чужбина, чули за чудодейните свойства на бургаския феномен, се стичат да изпробват качествата на природните дарове.

И нещо любопитно: те са  проучени през 1942 година по заръка на самия Хитлер и там се установяват невероятните им качества. Самият Хитлер нарежда да му бъдат занесени 3 вагона от лечебната кал.

solnici9

Дори японски доктор е изследвал калта и казал, че в нея има 18 лечебни съставки. Хората, които редовно ходят на лугата споделят, че след като си направят 15 дневен курс на спа-процедури там, през зимата не ги ловят никакви вируси.

През август е най-добре да се ходи на лугата. Тъй като температурата на солта и калта са достигнали стойности, които ги правят лечебни. Ето и последователността, която трябва да се спазва:1. Около 15-тина минути, но не повече от половин час - киснене в розово-червения  басейн. Това е лугата. Заради високата концентрация на сол, човек не може да потъне. Тя е полезна за хората със ставни болежки, алергии, дископатия, невралгия, плексит.

 След това следва процедура, позната от времето на фараоните- за младост, кадифена кожа и красота е хубаво човек да се намаже с лечебната кал. Стои се с нея , докато засъхне по тялото и после се отмива в морето.

Гарантирано е ,че бургаската луга и кал лекуват от артрит до женски болести. Пък ако не вярвате, можете ей така  да отидете до Солниците и да се уверите, че наистина има някъде в България спа под небето и то е напълно безплатно....поне за сега.

Коментари

Още от последните новини