Созопол в съревнование с Рим и Париж за „Европейска дестинация 2017”

 Созопол в съревнование с Рим и Париж за „Европейска дестинация 2017”  - E-Burgas.com

 Созопол се състезава в класацията „Европейска дестинация 2017” заедно с Рим и Париж, съобщиха от пресцентъра на община Созопол. В класацията участват 20 европейски града. От 2009 г. 20 европейски дестинации влизат в оспорвано състезание в престижната класация „Европейска дестинация". Това са дестинации, които са впечатлили туристи с качеството на предлаганите услуги, привлекателни места за отдих, уникални исторически ,културни и природни обекти.
Класацията е на принципа „от туриста за туриста”, и крайният резултат се определя от милионите европейски туристи, които имат възможност да гласуват за своите любими дестинации. Тя се организира от Добрите европейски дестинации- организация, базирана в Брюксел и създадена да насърчава културата и туризма в Европа. В партньорство с EDEN мрежата тя предоставя уникална възможност за реклама и популяризиране на европейските дестинации, номинирани за „Европейска дестинация” и насърчава потребителите на туристически услуги да бъдат активни в избора си и оценката по време на гласуването на интернет платформата на EDEN,което ще се проведе от 20 февруари до 10 януари 2017 г.
Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец са освен Созопол още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др, 
В миналогодишната класация своят глас са дали близо 40 милиона европейци, които също са избирали между 20 туристически дестинации. В популяризирането на участниците сред туристите в Европа активни са не само Добрите европейски дестинации и EDEN, но и европейски служби по туризма, професионалисти от туристическия бранш, както и различни туристически форуми и събития като туристически борси, конгреси, изложения и презентации, на които участващите в класацията дестинации са рекламирани и популяризирани. Всяка дестинация допълнително активизира своята туристическа аудитория, за да може в края на интернет гласуването да се похвали с престижно място в класацията. В гласуването могат да вземат участие туристи от целия свят, останали с добри впечатления от посещението на някоя от дестинациите, или пък впечатлени и заинтригувани от представянето на други по време на кампанията на European Best Destinations /EDEN/ .
Първото официално презентиране на Созопол като участник в класацията „ Европейска дестинация 2017” ще бъде в Монако в края на месец октомври. от 29 октомври до 2 ноември 2016 г. ще се проведе 77-то издание на Skål International World Congress. Skål International е международна организация за устойчив туризъм към ООН. Програмата му включва и инициативата „От бизнес за бизнес”, в която освен близо 500-те делегати на конгреса, ще присъстват и други представители на туристическия бизнес от различни страни. По време на бизнес инициативата, която е на 30 октомври номинацията на Созопол ще бъде официално представена от кмета на община Созопол Панайот Рейзи. 
На 77-я международен конгрес на Skål в качеството на делегати ще присъстват собственикът на Замъка „Влюбен във вятъра” Георги Тумпалов и управителят на Замъка Янко Кръстев. Замъкът в Равадиново е член на Skål International. Туристическата атракция, която спечели няколко световни и европейски награди ще участва в рамките на конгреса със самостоятелен щанд, на който ще бъдат показани характерни вина и мезета от региона, както и рекламни материали за Созопол и България. 

Коментари

Още от последните новини