Софиянци ще строят спортния комплекс в "Славейков" за 16,6 млн. лв.

Софиянци ще строят спортния комплекс в

Oбединението "Бургас спорт 2016", включващо софийските фирми "Арете строй" и "Алфа билд инженеринг", спечели поръчката за изграждане на спортния комплекс в бургаския комплекс "Славейков". Единственият друг кандидат бе "Джи Пи Груп" ООД, като и двата участника получиха сходни резултати при отварянето на обществените поръчки преди месец.

В крайна сметка обединението "Бургас спорт 2016" е излязло с едни гърди напред, след като предложи малко по-ниска оферта за изграждането на обекта. Така той ще излезе 16.6 млн. лв. с включено ДДС. 

Изграждането на спортният комплекс мина през дълги перипетии през последните години. Първо той трябваше да бъде изграден от Българската федерация по борба, а обектът трябваше да бъде завършен още през 2012 година. Финансови проблеми на инвеститора обаче принудиха община Бургас да прекрати договора с изпълнителя и да обяви нова обществена поръчка. Тя обаче също бе прекратена, заедно с още куп други в цялата страна от премиера Бойко Борисов. От община Бургас тогава заявиха, че официалната причина е, че кандидатите не са се вместили във финансовата рамка.

Очаква се спортният комплекс в парка на комплекс "Славейкв" да бъде изграден до две години. Той ще разполага закрит плувен басейн, игрище за футбол и трибуни на открито. 

Коментари

Още от последните новини