"София филм фест на брега" показва актуални ленти в Бургас от 15 до 23 март

Сред спонсорите на фестивала е Гранд Хотел и СПА Приморец

"София филм фест на брега" 2018 ще се проведе в Държавен Театър "Адриана Будевска" в дните от 15 до 23 март включително. Фестивалът се провежда с любезното съдействие на различни компании от Бургас и областта, включително 5-звездният Гранд Хотел и СПА Приморец.

Изданието тази година е посветено на Георги Ингилизов - отдал дълги години работа на фестивала. Публиката ще може да види общо 22 пълнометражни и 12 късометражни филма. От 18 от пълнометражните ленти 9-членно жури, начело с художествения директор на форума - проф. Георги Дюлгеров, ще определи носител на Наградата на община Бургас "Сребриста чайка". Зрителите ще имат думата за това, кой от филмите ще получи другата статуетка - Награда на публиката "Сребриста чайка". 7-членно младежко жури ще посочи първенеца сред 12-те късометражни филмчета от програмата "Джеймисън".

По традиция, "София филм фест на брега" винаги води специални гости за среща с публиката. Този път, това ще бъдат представители на екипите на българските ленти, част от фестивала - Христо Димитров – Хиндо (“Пътят на воина”, 17 март); Костадин Бонев (“Изкореняване”, 18 март), Александър Смолянов, Коста Биков, Цветан Алексиев (“Малко късмет за по-късно”, 22 март); Любомир Младенов, Цветан Алексиев, Елена Димитрова (“Кораб в стая”, 23 март).

Организатори на "София филм фест" са "Арт фест" и Държавен театър "Адриана Будевска". Патрон на фестивала е кметът на Бургас г-н Димитър Николов. Събитието е част от бургаската културна сцена от 2003г., стартира седмица след откриването на фестивала-майка в столицата и показва най-доброто от него. Гранд Хотел и СПА Приморец подпомага фестивала, като част от инициативите си, насочени в посока развитие културния потенциал на Бургас, сред които е и организацията на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест и подпомагане на безплатен литературен клуб-читалня „Малкият Принц“.  

Галерия
Коментари