София е под тотална блокада

София е под тотална блокада - E-Burgas.com

Забраниха влизането и излизането от София от 00.00 ч. в нощта срещу петък до второ нареждане предаде "Нова". Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

„През вчерашния ден сме върнали над 5-6 000 коли от основните изходи на София. Трафикът в момента е изключително спокоен. Имаме готовност да реагираме, ако се усили“. Това заяви зам.-директорът на СДВР ст.комисар Антон Златанов.

„Предполагам, че повечето хора са гледали снощи брифинга и са наясно със заповедта, но има и такива, които не са. Инструктираме още полицаите от снощната смяна. Сега ще дойдат новите, ще дадем и на тях указания", посочи още той. И допълни: „Нашата цел наистина не е да саботираме някой, който кара болен човек в колата. Това няма да се случи".

По думите му всяка една декларация от вчерашния ден ще бъде проверена. „Всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност“, категоричен бе Златанов.

Той заяви, че тези, които минават през КПП-тата в позволения часови диапазон и посочват, че пътуват по работа, ще трябва да посочват и телефон на работодателя. „Ще се преценява дали на момента да се звъни на работодателя или в последствие да се направи проверка“, посочи още Антон Златанов.

Коментари

Още от последните новини