Социалният министър подаде оставка след протестите на родителите на деца с увреждания

Социалният министър подаде оставка след протестите на родителите на деца с увреждания - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от Министерския съвет.

В разговор с премиера, министър Петков заяви, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания, пише в съобщението на МС.

Още през месец април имаше напрежение между предложените промени за определяне на медицинската експертиза (ТЕЛК) и хората, които тези промени засягат. По указание на премиера промените бяха изтеглени на 10 април 2018 г.

Въпреки оттеглените нормативни документи хората с увреждания, които бяха решили да протестират, организираха протест. Председателят на Съюза на слепите в България - Васил Долапчиев възмутено обясни, че по света няма подобно отношение към хората със специфични възможности. Навсякъде индивидуално се оценява работоспособността. 
Той уточни, че на 1 март 2018 г. са връчили протестна нота на министъра на труда и социалната политика - Бисер Петков, и са напуснали Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, където въпросните промени са обявени. 
Министърът отговори на протестната нота и изтъкна, че е изнесена невярна информация.

Коментари

Още от последните новини