"Социален център"-Бургас с уникален подарък за юбилея на Христо Стоичков

Позлатена футболна топка направена от стари вестници са изпратили като подарък на Христо Стоичков по повод 50 годишния му юбилей младежи с увреждания. Те посещават творческа работилница към „Социален център“ - Бургас, където направата на подобни сувенири вече се е превърнала в запазена марка, информира БНР. Преди време момичетата и момчетата измайсториха макет на Айфеловата кула и я изпратиха на кмета на Париж., правили са още паметника на Шипка, бургаския мост и Грамофона в града ни.

"Всички 15 потребители, посещаващи Центъра в продължение на месец изработваха подаръка за Стоичков. Много от тях са футболни фенове и харесват най - големият ни български футболист. Някои от младежите, дори не са били родени по време на футболните изяви на Камата, но познават играта и успехите му“, обясни председателят на сдружението Марионела Стоянова.

Изработената футболна топка е придружена с поздравителен адрес и вече е изпратена в София. Ангажиментът да предаде подаръка на Христо Стоичков е поела председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Коментари

Още от последните новини