Собственици на заведения не вярват, че ще могат да отворят на 1 март

Собственици на заведения не вярват, че ще могат да отворят на 1 март - E-Burgas.com

От 1 март очакваме разхлабване на мерките у нас - заведенията трябва да отворят врати в началото на следващия месец. Ще успеят ли всички собственици на ресторанти в страната да стартират работния процес?

"Все още нямаме издадени условия, при които ще отворим. Все още не знаем и дали ще отворим заведенията. Нямаме яснота каква заповед ще бъде издадена от 1 март. Част от ресторантите няма да започнат работа. Които са в летните курорти - там няма да има посетители. В зимните курорти малка част ще отворят, защото сезонът е към своя край, от градските заведения не е ясно колко са успели да се справят", каза Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията в ефира на "България сутрин"

Той добави, че има фалирали заведения, въпреки че все още не е изчислено колко точно са те. От Асоциацията ще търсят икономически мерки, които да подкрепят бранша.

"Направихме толкова много срещи с Щаба. Първо ни беше обещано, че ще отворим на 21 декември, после - в края на януари. Важно е при какви условия ще посрещаме клиентите, капацитетът е важен", подчерта Павлин Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е хубаво служителите в бранша да бъдат включени в плана за ваксинация, тъй като те се срещат с много хора.

Коментари

Още от последните новини