Смелчаци ще плуват 6,4 км. от Острова до Моста през август

Смелчаци ще плуват 6,4 км. от Острова до Моста през август  - E-Burgas.com

След възраждането на традиционния за Бургас плувен маратон от остров "Света Анастасия" до Моста, датата 14 август се превръща в мерило за истинските плувци в града. Смелчаците, които искат да премерят сили в морето на дълга дистанция, трябва да се явят в същият ден /14 август/ в 07.00 часа на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до острова. Всеки участник трябва да представи лична карта, декларация по образец и свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в денят на мероприятието.

Стартът на маратона ще бъде даден в 10.00 часа от острова, а финалът ще бъде на плочата на Моста. Времето за финиширане е фиксирано на 1 час след първенеца. Изоставащите ще бъдат прибирани в спасителните лодки и катери.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 14 год., като за тях се изисква съгласието и подпис на единият от родителите. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.

Разстоянието от острова до Моста по права линия е 6400 метра. То трябва да бъде преплувано без помощни средства в свободно избран стил. По време на провеждането на плувния маратон ще бъдат взети всички мерки за сигурност. Плувният маратон е култов за бургазлии. Преди много години състезанието беше традиционно и популярно - целият град сочеше с възхищение победителите в него.

Наградният фонд е разпределен в две категории - Мъже и Жени, които ще бъдат раздадени от 1-во до 6-то място. Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място - 800 лв., 2 място - 400 лв., 3 място - 300 лв., 4 място - 200 лв., 5 място - 150 лв., 6 място - 100 лв. и предметни награди. Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал ще получи грамота.

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.

Плувният маратон се организира от Община Бургас и Плувен клуб "Бриз".

 

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА:

Веселина Деведжиева - Началник Отдел "Спорт" Община Бургас - 0885227482

Соня Стойчева - Плувен клуб "Бриз" Бургас - 0888449665

Янчо Стойчев - Плувен клуб "Бриз" Бургас - 0884002981

Коментари

Още от последните новини