Служителите на МВР ще взимат по левче на час за нощен труд

Служителите на МВР ще взимат по левче на час за нощен труд  - E-Burgas.com

По 1 лев на всеки отработен нощен час или за част от него от 22,00 до 6,00 часа ще получават всички държавни служители в Министерството на вътрешните работи (МВР), според проект на заповед на министър Младен Маринов, публикувана за обществено обсъждане.

В момента служителите в МВР получават по 0,25 стотинки на час нощен труд, като увеличението е в резултат на дълго провеждани преговори и предхождащи ги редица национални протести.

В проекта на заповед на вътрешния министър се предвижда още размерът на допълнителното възнаграждение за времето на разположение, за всеки час или част от него да остане 0,10 лв. Средствата, които ще се отделят за научна степен по дисертационен труд остават същите, като служителите на МВР, които придобият степен "доктор" ще получат 60 лв. повече, а тези с научна степен "доктор на науките" – 90 лв.

Освен това размерът на допълнителното възнаграждение за работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, ще се равнява на удвоения размер на основното месечно възнаграждение.

Коментари

Още от последните новини