Сливков обърна палачинката: Гринго не ми е помагал, натопих го (видео)

Сливков обърна палачинката: Гринго не ми е помагал, натопих го (видео) - E-Burgas.com
Тодор Давидов - Гринго бе защитаван от двама адвокати в съда

Мъжът на Софи Маринова се чувствал зле психически и физически, направили го на "черна точка"

Тодор Давидов - Гринго невинен. Това заяви днес в съда неговия приятел Стефан Сливков. Двамата са обиняеми за изнудеване, а съдът в Бургас разглежда мярката ми за неотклонение, след като съдът в Айтос реши да ги остави в ареста.

Първоначално Сливков заявил при разпита, че е извършил го е правил, защото Давидов му е казал какво да прави, какви думи да казва и кога да се обажда по телефона на жертвата. При вторите показания той обаче заявил, че е действал сам и Гринго не му е помагал. Според Сливков първият разпит бил взет след физически и психически тормоз от страна на полицаите, затова той им дал невярна информация. Той призова съда да освободи Давидов, а самият той призна вината си и се разкая за нея.

Самият Гринго пък заяви пред съдията, че се чувства зле психически и физически, след като бил превърнат в "черна точка" пред обществото. Той заяви, че иска да бъде пуснат да се прибере при оперираната си жена Софи Маринова и да продължи музикалната си кариера, тъй като има запланувани участия за година напред в България и чужбина. 

Защитата на Давидов разви тезата, че той само помагал на приятеля си Сливков, като му намерил хотел във Ветрен и му услужил с пари. По това време Софи Маринова се намирала в болницата "Дева Мария" и Гринго настанил приятеля си за две нощувки в хотелска стая на 150 метра от клиникат. Той обаче не знаел за какво ще бъдат използвани заетите пари и че Сливков планира да извърши някакво престъпление. 

Видео
Коментари

Още от последните новини