Следят язовир Ясна поляна

Следят язовир Ясна поляна - E-Burgas.com

20140716.xwgwujlvsn

Експерти следят под лупа нивото на язовир Ясна поляна, който е с национално значение. Ежечасно се проверява какво и състоянието на водоема. Това съобщи пред bTV Димитър Христов от областната управа в Бургас. "По принцип това което е валяло не е във водосбора на Ясна поляна, а на р.Дяволско и р.Рорпотамо, под язовира. Нивото на язовира е повишено с около 2 см или за денонощието са влезли около 100 000 кубика вода, но за да се напълни остават още 3.5 млн кубика вода", обясни Димитър Гюров, директор на ВиК Бургас. Прелива яз. Ново Паничарево, който няма нищо общо с яз Ясна поляна и е с малък обем, уточниха експертите.

Както БЛИЦ съобщи, дъждове наводниха Приморско и заляха пътища. Недостъпен е пътят Бургас-Созопол-Приморско, има наводнени и други третокласни пътища.

Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция "Петрол" преди Созопол. Районът на с. Равадиново, местността "Пейчов мост" и детелината с вход с. Равадиново също са откъснати от стичащата се вода. Прекъснати са второстепенните пътища к-г "Каваци" и ваканционно селище "Дюни", както и пътя, преминаващ покрай резерват "Аркутино" и свързващ Бургас и Приморско.

Работи се по отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътното платно. Единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско – с. Ясна поляна, с. Ново Паничарево – Бургас./БЛИЦ

Коментари

Още от последните новини