След акция в Бургаско: Спецченгета прибраха двама педофили

След акция в Бургаско: Спецченгета прибраха двама педофили  - E-Burgas.com

Двама мъже, единият от които криминално проявен,  са арестувани при спецакция на полицията в Несебър и Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР

При тази на РУП Несебър е арестуван британец, заподозрян, че държи на компютъра си файлове с детска порнография. От дома му в   несебърското село Оризаре са иззети два лаптопа, преносим харддиск, цифров фотоапарат и оптични носители.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.159 ал.6 от НК. Британецът с инициали А.Д. е задържан за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължават служители от РУ-Несебър.

В хода на спецоперацията униформените стигат до адреси в бургаския  ж.к "Братя Миладинови" и на ул."Вардар", обитавани от Д.А. /27г./- криминално регистриран. При претърсването е установено, че на компютъра си, той съхранява голяма по обем информация, съдържаща порнографски материали с участието на видимо малолетни лица. От дома му са иззети компютърни конфигурации - настолен компютър, лаптоп, таблет и множество оптични и електронни носители на информация, която има отношение към извършваната от него престъпната дейност. Д.А. е задържан за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Бургас за извършено престъпление по смисъла на чл.159 ал.6 от НК.  Уведомена е компетентната прокуратура.

Коментари

Още от последните новини