След потопа в Бургаско - сълзи поят тинята в разрухата на хората (Снимки)

След потопа в Бургаско - сълзи поят тинята в разрухата на хората (Снимки) - E-Burgas.com

Хората, засегнати от жестокия потоп в Бургаско, днес чистят тинята и плачат. Домовете им, потънали в разруха, са прогизнали от придошлите води, а калта се е настанила по първите етажи. Младо семейство от Бургас днес разчиства щетите от наводнението в каменското село Полски извор.

През сълзи споделят кошмара, на който се натъкват тази сутрин, но все пак благодарят на Господ, че не са били в къщата, когато стихията е бошувала. "Водата е стигала метър и половина на първите етажи. Щетите са огромни! Вижте двора, пристройките към къщата ги няма. Не знам как ще се оправим с всичко това. Страх ни е какво ще намерим под калта...", споделя Андрей, чиято къща е потънала в разруха. 

Той оценя щетите по дома на хиляди левове, с които семейството не разполага. "Минаха да правят опис от общината в Камено, но тъй като по лична карта се водим в Бургас, казаха да се обърнем към бургаската. Не съм наясно какви помощи се дават, но едва ли ще стигнат, за да оправим всичко това", допълва мъжът. След кратък разговор с нас, той и близките му отново запрятат ръкави и влизат в потъналата в тиня къща. Картината в този дом е аналогичен с останалите къщи наоколо. Днес някои от тях все още изпомпват вода. Хората се страхуват и от екологична катастрофа, заради стотиците издавении животни. 

От община Бургас побързаха да успокоят обаче, че такава опасност  на този етап не съществува. От пресцентъра на кмета Николов обявиха още, че към този момент щетите се оценят на над 4 млн. лв., а частичното бедствено положение остава в сила и днес. 

 

Галерия
Коментари