След грипа, идат пролетни алергии

След грипа, идат пролетни алергии  - E-Burgas.com

Освен като предвестник на топлото време и възраждането на природата, пролетта е моментът, в който често се сблъскваме с отпадналост, умора и отключване на сезонни алергии. За част от по-чувствителните, червената лампа на имунната система светва и носи дискомфорт, кихане и пристъпи, както и раздразнения на очите.

"При проявата на пролетна алергия за първи път, хората често я бъркат с настинката, тъй като симптомите са доста сходни. Това, което отсъства при алергичните реакции е зачервеното гърло и температурата, докато се наблюдава силен сърбеж в носа и кихане", обясни алергологът д-р Тихомир Мустаков пред Bulgaria ON AIR, предаде dnes.bg.

Toй подчерта, че алергията е хронично състояние и трябва да ѝ се обърне внимание, защото след себе си тя може да доведе до други непоносимости. Средно на около 2,5 години хората получават нова алергия. А с времето е възможно да се стигне и до сериозни усложнения като бронхиална астма и др.

"Сенната хрема обикновено не причинява животозастрашаващи състояния, но значително уврежда качеството на живот на пациентите", допълни още д-р Мустаков.

 

Коментари

Още от последните новини