След 3 годишна пауза: Бургас отново ще е домакин на кръг от джетски шампионата

След 3 годишна пауза: Бургас отново ще е домакин на кръг от джетски шампионата - E-Burgas.com

След 3 годишна пауза Централен плаж Бургас отново ще бъде домакин на кръг от републиканския джетски шампионат. Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ на 22 и 23 юли (събота и неделя), като състезателното трасе ще бъде в непосредствена близост до моста в морския град. През 2014 година състезанието в бургаският залив бе посетено от стотици фенове на моторните спортове, като организаторите се надяват, че тази година интереса ще е още по-голям.
В битката за призовите места в отделните категории ще се включат двукратния вицеевропейски шампион по джетски Кристиян Киров. Звездната компания ще бъде допълнена от Марио Михалев, който в началото на този месец направи своя международен дебют, участвайки на Европейското първенство в Австрия, а в категория деца участие ще вземе и младата ни надежда в този спорт Алекс Петров. Освен тях в Бургас се очакват да пристигнат още доста елитни джет пилоти, което ще направи стартовете изключително драматични.
„В края на миналия месец в Обзор дадохме старта на шампионата за тази година. Състезанието бе посетено от стотици фенове на високите скорости и два дни бяхме свидетели на невероятни емоции. Силно се надяваме, че бургазлии и гостите на града също ще уважат надпреварата и ще дойдат да се насладят на едно наистина запомнящо се състезание. Благодарим на Община Бургас и лично на Димитър Николов за протегнатата ръка, без тяхна помощ състезанието щеше да бъде невъзможно“ , това заявиха организаторите на купа „Бургас“.
И в двата дни зрителите ще се насладят на каране в няколко категории. Традиционно в първия ден ще бъдат разпределени медалите в различните дисциплини при децата и жените, а в неделя ще станем свидетели на битката на най-бързите джетове в България.

Галерия
Коментари

Още от последните новини