След 20 часа преговори: Полицаи щурмуваха през терасата дома на бащата-похитител в "Славейков"

След 20 часа преговори: Полицаи щурмуваха през терасата дома на бащата-похитител в

Мартин се барикадира снощи в апартамента си, заплаши да взриви целия блок с експлозиви

Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75 годишна баба, задържани от 18.45 ч. вчера в семейния апартамент, разположен в бл. 51 ет. 4 в к-с „Славейков” от 36-годишния Мартин, който е баща на детето и син на възрастната жена. Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, като с тях допълнителни действия ще провеждат служителите от Института по психология към МВР.

Около 14.30 ч. днес след преценка и анализ на създалата се ситуация екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас щурмувал през терасата апартамента на Мартин, като извел невредими момченцето и бабата. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 18.45 ч. на вчера. в дежурната част на ОДМВР – Бургас е получено съобщение за възникнал семеен скандал във въпросния апартамент. Като посетилите сигнала полицейски служители успели да изведат от жилището 31 годишна жена, живееща на семейно начала с Мартин. 

Той заплашил полицаите че ще намушка тригодишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището, демонстрирайки намерението си с кухненски нож, опрян до вратлето на момченцето. След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология към МВР, отдел "Криминална полиция", Специализираните полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, лично ръководен от Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Извършвано е външно наблюдение, както и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая. С него е осъществен личен контакт от психолозите към бургаската дирекция, като са проведени множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Ситуацията е усложнена от декларациите на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Коментари

Още от последните новини