След 12 години, Мина Пенкова отново атакува върха на „Бургас и морето"

След 12 години, Мина Пенкова отново атакува върха  на „Бургас и морето

12 години след като триумфира като най-малкия победител в историята на конкурса за изпълнител на „Бургас и морето", Мина Пенкова отново тръгва към победата в едно от най-престижните музикални съревнования у нас. „Тръгваш ли?" е името на песента, с която талантливата бургазлийка ще се представи пред зрителите в Летния театър на 3-и август. Публиката познава Мина като част от групата „5-те Сезона". На 30-ото юбилейно издание на конкурса песента им „Полунощ е" грабна и двете статуетки – най-високото отличие на журито и наградата на публиката.

Този път обаче чаровната изпълнителка влиза в надпреварата и като автор. Тя сама създава текста на песента, с която ще участва тази година. Музиката е на Цанислав Петков, неин колега от „5-те Сезона", един от най-младите диригенти в България, който в момента ръководи Камерния оркестър в Хасково и дирижира едни от най-сложните заглавия в Държавна опера – Бургас. Екипът се допълва от носителя на голямата награда на „Бургас и морето" от 2017-а година – Петър Алексиев, който прави аранжимента.

„Песента „Тръгваш ли?" е нашата емоция в ноти", споделя Мина. „Тя разказва за разделите, които не можем да предотвратим, колкото и да ни се иска. През цялото време се стремяхме музиката и текстът да вървят в синхрон. Сядайки пред белия лист си поставих задача да преведа нотите, които Цанислав изсвири, в думи."

Зад перфектното звучене на песента стоят няколко големи имена. В „Тръгваш ли?" ще чуете цигуларя Стоимен Пеев, виолиста Кирил Христов и челиста Димитър Тенчев, които са част от „Софийски солисти".

Това ще бъде първата самостоятелна изява на Мина след като стана майка. Ева, която вече е на година и два месеца, със сигурност ще бъде най-малкият зрител на конкурса и за първи път ще аплодира майка си на живо в Летния театър.

Коментари

Още от последните новини