Слънчево и необичайно топло и днес

Слънчево и необичайно топло и днес - E-Burgas.com

Минималните температури ще бъдат между 0° и 9°, а максималните - от 10° до 20°.

Ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността над Североизточна България, но съществени валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони - североизточен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10° до 15°. Температурата на морската вода е 6 - 7°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала с тенденция на усилване.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, но по високите и открити части ще е силен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 3°.

В четвъртък облачността бързо ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода.

В петък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад.

В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът ще е югозападен, в Източна България ще се усили и температурите за кратко, но чувствително ще се повишат.

В неделя, с обръщане на вятъра от северозапад, ще нахлува по-студен въздух. По-късно на отделни места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната все още ще духа силен югозападен вятър и ще бъде необичайно топло.

Коментари

Още от последните новини