Слънчева събота, сняг в неделя

Слънчева събота, сняг в неделя - E-Burgas.com

След поредица ледено студени дни, времето ще се върне към по-поносими февруарски температури. В събота ще е слънчево и тихо. Сутринта в някои райони около река Дунав ще има мъгла, а късно следобед от север на юг ще се появят облаци, които ще покрият страната през нощта. Дневните температури в първия от почивните дни ще са положителни – от 1 до към 6-7 градуса.

В неделя ще е облачно. Ще се появи вятър, който в планините ще е на моменти силен. Сутринта термометрите ще показват от минус 5 до нула, а следобед – от нула до 5-6 градуса. В хода на деня се очакват валежи от сняг по планините и около планинските масиви на Западна и Централна България, които още в рамките на денонощието ще спрат.

По планините по-приветлив ще е съботният ден - с много слънце, сравнително тихо време и перфектни условия за зимни спортове. В неделя облаците ще са повече, ще духа вятър, а в масивите на Западна и Централна България ще превали сняг. И ако дневните температури по ски пистите в събота са до минус 5 градуса, то в неделя ще е по-студено с максимални температури до минус 9 - минус 10 градуса.

В дните около средата на февруари времето ще се задържи без валежи и с повече слънце. Температурите сутрин ще са около и под нулата, с мъгли в някои котловини, низини и покрай големите водоеми.  През деня термометрите ще се колебаят от 3 до 8-9 градуса.

В периода 18-20 февруари предварителните прогнози чертаят сценарий с преминаване на средиземноморски циклон. Ако неговата траектория се запази, ще има обилен снеговалеж в много части на Западна и Централна България и дъжд на изток.

Коментари

Още от последните новини