Сладолед се изчервява от удоволствие

Сладолед се изчервява от удоволствие - E-Burgas.com

Новата сладост променя цвета си, дакото я ближете

сладолед

Мислехме си, че смяната на цвета е естествен спътник на всички разумни, одушевени същества, когато се говори за облизване, особено в еротичния спектър на думата. Определено не сме предполагали обаче, че подобно изчервяване може да споходи и един десерт, особено пък любимия ни сладолед. За научната мисъл няма прегради - магически сладолед, който си променя цвета, докато го ближете, сътвори испански физик и професионален готвач. Мануел Линарес е съчетал по перфектен начин двете си дарби, за да създаде "Хамелеон" - сладолед с вкус на шест плода.

Преди да се сервира, леденото изкушение има светлосин цвят, който се променя, веднага щом бъде напръскан с "любовен еликсир". Спреят придава на сладкия лед тъмнорозов цвят за около 10-15 секунди. А когато клиентът го оближе, той придобива различни розови краски в процеса на топене.

Формулата на сладоледа остава тайна, но се състои от изцяло природни съставки.  Вдъхновението на Линарес идва от британския сладоледен гений Чарли Франсис, който е създател на флуоресцентния сладолед.

Засега "Хамелеон" се предлага само в магазинчето за сладолед на испанския изобретател в град Калела де Мар в източната испанска провинция Барселона. Линарес работи по още два вида сладолед - единият ще реагира на ултравиолетовата светлина в нощните клубове, а другият ще се превръща от бял в розов, докато се консумира./ nauho.bg

Коментари

Още от последните новини